fliper4o's forumotion


Моля регистрирайте се smiling

Share
Предишната темаGo downСледващата тема
avatar
fliper4o
Шеф
Bulgaria Male
Възраст : 23
Мнения : 219
http://fliper4o.forumotion.net/

star Как да инсталираме Windows 7 от флашка

on Юни 10th 2011, 17:31
Ако имате нетбук и искате да инсталирате на него Windows (пък и не само), ще си зададете въпроса как да го направите като компютърът няма DVD устройство. Операционната система обаче може да се инсталира и от флашка. Ето как става това.

В действителност инсталирането на Windows 7 от USB флаш по нищо не се различава от инсталирането от DVD. По-голямата част от тази операция всъщност е свързана със създаването на инсталационна флашка с дистрибуцията на нея. Тук ще разгледаме две програми, които вършат тази работа.

Windows 7 USB/DVD Download Tool

Преди всичко, за да инсталирате Windows 7 ще ви е необходима флашка с капацитет не по-малко от 4 GB.

Windows 7 USB/DVD Download Tool е безплатна програма, предназначена за бързо качване на ISO на Windows 7 на USB флаш. За работата си софтуерът изисква наличие на XP SP2 или по-късна операционна система Windows. Освен това, при работа под XP ще са ви нужни пакетите .NET Framework 2.0 и Microsoft Image Mastering API V2, които също могат да бъдат свалени от сайта на Microsoft.
Според някои мнения, програмата работи по-добре, ако флашката е форматирана в NTFS. Дори и да не е така, нищо няма да загубите ако го направите.

Използването на Windows 7 USB/DVD Download Tool е доста просто. Отначало покажете на програмата къде се съхранява ISO-то с Windows 7 и след това кликнете на Next.

На втората стъпка изберете USB-device (USB-устройство). Както ще видите, програмата е полезна и ако трябва да се нареже ISO файлът за качване на DVD.

Понататък изберете флашката, на която искате да поместите Windows 7 и натиснете бутона за начало на копирането (Begin copying).

Изчакайте края на процеса – на флашката ще бъдат копирани всички необходими файлове за инсталиране на Windows 7.

След края на копирането ще можете да видите файловете във флаш-устройството. Сега можете да започнете инсталирането на Windows 7 на компютъра си.

Вашето РС обаче трябва да може да „буутва“ от USB флаш. Ако това не стане, влезте в BIOS и задайте първоначално компютърът да стартира не от HDD и DVD, а от USB flash.
To all people who have the problem (Invalid ISO File)
This is the solution:
Open your iso file in poweriso(full version)
Go to File–>File properties
Check UDF
Press ok
Save your file
Now use this tool!!


WinToFlash

WinToFlash е още една проста програма, позволяваща да се създаде инсталационна флашка с Windows 7. Само отговаряйте на простите въпроси на помощника. За начало кликнете на бутона със зелената чавка.

Сега изберете Transfer Windows Vista/2008/7 setup to USB drive. Както виждате, програмата предлага и други възможности за подготовка на USB флашка за инсталиране на различни Windows.

Най-отгоре посочете диска с Windows 7, а отдолу – избраната USB флашка. В приведения пример, DVD устройството е (E:), а флашката - (F:).
За да се ускори работата на програмата, препоръчва се да се изключи антивирусът. Тази препоръка обаче не е задължителна и едва ли има особен смисъл.

Понататък ще трябва да се съгласите с правилата на Windows 7 EULA (лицензионното споразумение) и да натиснете бутона Continue.

Сега просто изчакайте да приключи процесът по форматиране на вашата USBфлашка и копирането на всички необходими файлове. Времето зависи от системата, но е приблизително 10-15 минути.

Това е, вашата флашка е готова. Сега можете да си инсталирате Windows 7 на нетбук или друг компютър, който поддържа стартиране от USB флашки.

WinToFlash все още се намира на стадий бета, но за работата си тя не изисква инсталиране. Програмата на Microsoft - Windows 7 USB/DVD Download Tool, която неотдавна стана отворена, изисква инсталиране и наличие на някои други пакети в компютъра, например .NET Framework. Двете програми са безплатни. Те обаче работят по различен начин, затова ще трябва да изберете коя от тях ще е най-подходяща за конкретния случай.

PC World България


~ от Шефа
Предишната темаВърнете се в началотоСледващата тема
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите