fliper4o's forumotion


Моля регистрирайте се smiling

Share
Предишната темаGo downСледващата тема
avatar
fliper4o
Шеф
Bulgaria Male
Възраст : 23
Мнения : 219
http://fliper4o.forumotion.net/

Споделяне на интернет (Домашна Мрежа)

on Май 4th 2012, 09:38
Накратно ще напиша как в нас си пуснах интернет на 2вата компютъра без допълнителни такси и почти без пари.

1/Трябват ни материали

а)На компютъра , който ще дава интернет (играещият ролята на рутер) трябва да му се сложи ище една лан карта(от 5 до 10 лева има перфектни)

б)След като се сложи лан картата ни трябва CrossOver кабел.

Ето , това е таблицата за такъв кабел. Ако не можете и не знаете как да си го направите, по компютърните магазини се продават(Едва ли повече от 5 лева ще ви излезе)

в)След като имаме лан карта и кабел какво следва: Кабела за интернета слагате в едната лан карта , а Кроснатия кабел в другата(Няма значение кои край на кросоувъра къде е)

Така,след като имаме всички необходими материали е време за софтуерната част.

1/На компютъра който ще ви бъде рутер(който ще приема интернета и ще го предава на 2рия)влизате в START > Settings > Network Connections.Там трябва да виждате Local Area Connection и Local Area Connection 2 (съответно , ако компютъра ви е засякъл втората лан карта)

а)На нас ни трябва Local Area Connection 2.Това е лан картата с CrossOver кабела,която ще дава нет на 2рото пс.Давате Properties и на General > Internet Protocol(TCP/IP) задавате следните настройки:

IP Address: 192.168.0.1

Subnet Mask: 255.255.255.0

Само това , после ОК и сме готови с Local Area ... 2.

б)Сега цъкате 2 пъти на BroadBand конекцията(Това е мястото където си пишете юзера и паролата за интернета,малко по-горе на екрана от Local Area).Там 2ри бутон Advanced и се задават отметки на всички три места.После на Settings.. пак там се дават отметки пак на всичко.

в)Сега отиваме на 2рото пс(това на което ще даваме интернет)Там трябва да има само Local Area Connection , можете да си оставите настройките така , може и да зададете ип.

Примерно IP Address: 192.168.0.XX , като на XX можете да сложите каквито числа искате , но е хубаво да е едноцифрено.Subnet Mask: 255.255.255.0 и на Default Gateway слагате 192.168.0.1 (Това е ип-то което сме задали на 1вото пс) Това е ... който не е могъл да се справи да ми пише , ако мога ще помогна.

Забележки:Хубаво е и на 2те пс-та да е пуснат Firewall-a.И шерването на интернет става , САМО АКО интернет доставчика ви го позволява , повечето не го позволяват за да могат да ви вземат кинтите.Други пък позволяват , но при положение , че не продавате интернет.


~ от Шефа
Предишната темаВърнете се в началотоСледващата тема
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите