fliper4o's forumotion


Моля регистрирайте се smiling

Share
Предишната темаGo downСледващата тема
avatar
fliper4o
Шеф
Bulgaria Male
Възраст : 23
Мнения : 219
http://fliper4o.forumotion.net/

Nintendo Wii U - струва ли си?

on Февруари 24th 2013, 18:29

Новата конзола има уникален геймпад и не ви трябва телевизор, за да играете

След почти цяла вечност чакане нещата започнаха да се проясняват. Шест години след дебюта на първата игрова конзола Wii японската компания Nintendo пусна на пазара нейната усъвършенствана версия - Wii U. Както никога досега това стана точно навреме - в навечерието на коледните и новогодишните празници. Какво обаче е мнението на експертите за новата игрова конзола? Дали наистина на Wii U й подхожда образът на идеалния подарък за Коледа?
Ще започнем с добрите неща. Както посочват спецовете от сайта iFixit, конзолата може да ви служи вярно най-малко в следващите 6 години. Тя получава 8 от 10 точки в категорията "годност за ремонт". Устройството е здраво, направено от качествени материали, вместо лелипо са използвани болтове. Повечето детайли, както и самата батерия, могат да бъдат подменени при необходимост.
Основният плюс на Wii U обаче е новият контролер - GamePad. Това не е просто "геймпад", а гейпад с главна буква. Той е снабден със сензорен дисплей, чийто диагонал е 6,2 инча, камера, тонколони и микрофон, които без никакво съмнение ще послужат при видеочат.

Голямо предимство на GamePad е, че може да бъде използван също така като дистанционно за телевизора. А освен това революционното е, че с Wii U вече няма да имате нужда от телевизор, за да играете! Когато някой от семейството ви гледа любимия си сериал или предаване, може да използвате вградения в конзолата дисплей, за да се пробвате на новата си игра. Като цяло производителят гарантира невиждани досега игрови възможности, които са в резултат на интеграцията между екрана на телевизора и GamePad.

Разбира се, конзолата може да бъде свързана с интернет. Тя е снабдена с четири USB порта и поддържа SD и SDHC карти. Wii U бе пусната на пазара в две версии - Basic Pack и Premium Black. Втората има по-голяма оперативна памет - 32GB, върви с програма за лоялност, няколко допълнителни поставки и др. екстри.

Трябва да бъде отбелязано, че цената на игровата конзола варира от 299,99 до 349,99 долара. В сайтовете Amazon и eBay обаче вече започнаха спекулации - може да откриете комплекти на стойност 500, 700 и дори 10 000 долара. Включително няколко "колекционерски" издания, които в природата не съществуват. В България цените варират от 660 до 770 лв.

Wii U е първата конзола на Nintendo, която e способна да възпроизведе HD 1080p графика. Във всеки от двата комплекта има и HDMI кабел. Компанията също така пусна своя специална мрежа Miiverse, която осигурява достъп до стрийм видео. Като цяло Nintendo се опитва да превърне Wii U в комплексно развлекателно устройство.

Разбира се, има и неща, които специалистите не харесват в игровата конзола. На първо място създателите й явно са решили да спестят от размера на батерията на GamePad. Мястото за нея или в краен случай за по-големи тонколони е предостатъчно. Но в търсене на по-малка себестойност е пострадало времето за автономна работа на устройството. Освен това контролерът не може да бъде включен към конзолата за презареждане - трябва да използвате отделен блок за захранване.

На второ място, след като включите Wii U за първи път, ще бъдете удивени от обема програмно обезпечение, който ще трябва да качите. Това ще ви отнеме не по-малко от час и половина.
На трето - вече започнаха да се чуват оплаквания от слабата производителност на устройството. Въпреки очакванията се твърди, че Wii U не се доближава в това отношение до най-близките си конкуренти Xbox 360 и PS3. Стигна се дори дотам, че очакваната в цял свят Metro: Last Night може би в крайна сметка няма да бъде разработена за конзолата на Nintendo. Което не е в ущърб на играта, разбира се.

Възникват също така проблеми и със социалната мрежа Miiverse. Тя не позволява на потребителите да се идентифицират като реален човек. Общуването трябва да става само между играчите, а не между истинските Иван и Петър.

А ако досега сте използвали конзолата Wii, ще ви се наложи доста да се поизпотите, за да пренесете информацията и съдържанието от нея на Wii U. Процесът е ужасно дълъг - около 2 часа. Включва не само проверка на цифровите права, но и изваждане, вкарване, изваждане, вкарване на SD картата - единственият способ за трансфер.

Със сигурност обаче Nintendo Wii U ще се хареса на геймърите най-вече защото почти всички големи заглавия ще бъдат разработени за нея. От спортното подразделение на Electronic Arts например потвърдиха, че повечето техни спортни игри ще излязат за новата конзола. Сред другите заглавията, които заслужава да бъдат отбелязани, са Dirt, Tekken, Darksiders 2, Batman: Arkham City, Assassin's Creed III, Ghost Recon Online, Xenoblade, New Super Mario Bros.U, Ninja Gaiden 3: Razor's Edge, Aliens: Colonial Marines, Zelda HD и Call of Duty: Black Ops II.

Стандарт


~ от Шефа
Предишната темаВърнете се в началотоСледващата тема
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите