fliper4o's forumotion


Моля регистрирайте се smiling

Share
Предишната темаGo downСледващата тема
avatar
fliper4o
Шеф
Bulgaria Male
Възраст : 23
Мнения : 219
http://fliper4o.forumotion.net/

Изтекоха подробности за характеристиките на Xbox 720

on Февруари 24th 2013, 18:32
Според най-прясната информационна утечка, Xbox 720 ще се отличава с редица предимства като поддръжка на Blu-ray дискове, възможност за възпроизвеждане на пълноцветно изображение с резолюция 1080p и 3D съдържание, наличие на специални очила и допълнителни сензори в перифериите и контролера Kinect.

Гейм конзолата от следващо поколение на Microsoft - Xbox 720 ще е единственото необходимо информационно-развлекателно устройство за дневната. Поне така позиционира редмънтската компания своята нова конзола в изтекъл в Мрежата 56-страничен фирмен документ (с дата август 2010 г.), цитиран от изданието The Verge. А според въпросния източник , новата конзола Xbox 720 ще може да прави практически всичко, свързано със забавленията, включително да прави записи на ТВ съдържание и да работи в универсалната OS среда Windows 8, което пък ще позволи на разработчиците да създават приложения, съвместими както с Xbox, така и с PC и Windows Phone платформите.

В незнайно как изтеклия в Интернет документ се изтъкват и други конкурентни предимства на Xbox 720. Сред тях ще е например поддръжката на Blu-ray дискове, възможност за възпроизвеждане на пълноцветно изображение с резолюция 1080p и 3D съдържание, наличие на специални очила и допълнителни сензори в перифериите и контролера Kinect. Потвърждава се и излязлата в началото на годината информация, че конзолата Xbox 720 ще е 6 пъти по-мощна от сегашната Xbox 360.

Според източника, Xbox 720 се разработва съобразно спецификите на многоядрените процесри, макар че в изтеклия документ не се уточняват точните технически характеристики, нито това дали конзолата ще използва ARM или x86 процесор. И в двата случая обаче процесорът трябвало да работи на честота над 2 GHz, а обемът на оперативната памет да е поне 4 GB. За външния вид на устройството пък може да се съди само от концептуални изображения, които очевидно са отпреди почти 2 години. Пак оттогава е и информацията за ориентировъчната цена на конзолата Xbox 720, която в компплект с контролера Kinect 2 би трябвало да струва $299 при планов жизнен цикъл от 10 години и прогнозен общ обем на продеажбите от порядъка на 100 млн. броя.

Интересно звучат и данните за самия контролер Kinect 2, за който също са планирани редица обновления в сравнение със сегашната версия. По план, трябва например да се повиши точността на раябота на устройството, да се подобри разпознаването на глас, да се усъвършенства RGB камерата и да се осигури възможност за регистриране на жестовете на до 4 играча едновременно (като за този сценарий ще има и специално разработени игри).

Като друг оригинален аксесоар за Xbox 720 се очертават специалните очила, кръстени Kinect Glasses (Fortaleza). Тъй като това устройство все още е в ранен стадий на разработка, за него няма подробни характеристики и детайли за начина му на използване, но се отбелязва, че то ще се използва за създаване на добавена реалност и ще има вграден Wi-Fi или 4G модул за безжична връзка. Според предварителната информация Kinect Glasses очилата ще могат да се използват както за игри с конзолата Xbox 720, така и като отделно мобилно устройство. Що за чудо ще са всъщност Kinect Glasses обаче ще разберем през 2014 г., за когато е планиран техният официален пазарен дебют.

PC World


~ от Шефа
Предишната темаВърнете се в началотоСледващата тема
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите