fliper4o's forumotion


Моля регистрирайте се smiling

Share
Предишната темаGo downСледващата тема
avatar
fliper4o
Шеф
Bulgaria Male
Възраст : 23
Мнения : 219
http://fliper4o.forumotion.net/

Sony Computer Entertainmnt Inc представи PlayStation 4 (PS4)

on Февруари 24th 2013, 18:40

Днес Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) представи PlayStation 4 (PS4), компютърна игрална конзола от следващо поколение, която променя представите за начина на игра – богата функционалност, мощни графики и скорост, интелигентна персонализация, интегрирана социална платформа и иновативни функции за разширен геймплей. В комбинация с облачната технология на PlayStation Network, PS4 впечатлява с нови възможности за игра, в чието ядро са именно геймърите, които вече ще имат достъп до вселена от игри и съдържание навсякъде и по всяко време. PS4 ще бъде достъпна на пазара в края на тази година.
Създаден в името на геймърите, вдъхновен от разработчиците
До последния си детайл, PS4 e създаден за да поддържа най-добрите заглавия и за да придаде нов смисъл на играта като такава. Всичко в името на PlayStation геймърите. PS4 направи това възможно като даде свобода на най-великите гейм разработчици в света, които дадоха воля на своята креативност и преминаха отвъд границите, за да създадат система, идеално отговаряща на техните нужди.
PS4 също така осигурява непосредствен достъп на играещите до един обширен свят от ново PlayStation изживяване, което се разпростира извън конзолата – върху мобилни устройства и PlayStation Network (PSN).
Системната архитектура на PS4 се отличава с изключителна бързина и качество. PS4 е базирана на мощен специално разработен чип, съдържащ осем х86-64 ядра и уникален графичен процесор.
Графичният процесор (GPU) е подобрен на няколко нива, така че да позволява използването му за общи изчисления (GPGPU), като например за симулации на реални физични процеси. Процесорът съдържа поредица от 18 изчислителни групи, които обединени генерират 1,84 терафлопса изчислителна мощност, които могат да бъдат приложени към графики, симулации или комбинация от двете.
PS4 е оборудван с 8 GB системна памет, преимущество, което подпомага създаването на игри и дава възможност за по-богато съдържание, достъпно на тази платформа. За паметта е използван GDDR5, което осигурява на системата скорост от 176GB/секунда и допълнително обогатява графичното изпълнение.
Крайният резултат са нови игри с богата, високо прецизна графика и неповторимо изживяване, което надминава всички очаквания.
Споделен гейминг
Социалната интерактивност е заложена в ядрото на PS4. В основната хардуерна системна архитектура са вградени нови функции. PS4 разполага с активна система за видео компресиране и декомпресиране, което позволява безпрепятствен геймплей ъплоуд. За първи път, потребителите ще могат да споделят епичните игрални триумфи и то само с едно натискане на копчето. Използвайки бутона “SHARE”,намиращ се на контролера, геймърите ще могат да запишат последните няколко минути от играта, да ги маркират и след това отново да се върнат към играта. Видеото ще бъде ъплоуднато, още докато потребителите довършват играта си. Ще може да споделят снимки и видеа с приятелите си в социални мрежи, като Facebook.
Чрез PS4 имате възможност да достигнете до широката публика! Геймърите ще могат да споделят своя геймплей в реално време, използвайки директни интернет срийминг услуги като Ustream. По време на живото предаване, приятели ще могат да коментират случващото се. Ако някой от участниците се затрудни на даден етап, то приятели могат да се притекат на помощ. Например: съдействие с лечебни отвари или специални оръжия, когато такива са жизнено важни по време на самия геймплей.
Още нещо, потребителите могат да свържат акаунтите си от Facebook и Sony Entertainment Network. Чрез PS4, геймърите ще установят нов вид общуване, посредством co-op play или “cross-game chat”.
PS4 – функции за разширен геймплей с втори екран
PS4 интегрира възможност за използване на т.нар. втори екран. Платформите, които ще потопят геймърите във виртуален свят без граници са: PlayStation Vita (PS Vita), смартфони и таблети. Основна функционалност, възможна благодарение на споделения гейминг е “Remote Play ( Игра от разстояние )”. PS4 разгръща изцяло потенциала на тази характеристика, като превръща PS Vita в устройството, което ще бъде ваш непрестанен спътник. Чрез PS Vita, геймърите ще могат безпрепятствено да прехвърлят заглавията от PS4, на 5 инчовия дисплей на PS Vita конзолата, която също така разполага с двойни аналогови стикове и опция за Wi-Fi *1. Дългосрочна цел на SCEI е да приспособи всички PS4 заглавия към PS Vita*2.
Ново приложение от SCE, наречено “PlayStation App” ще позволи на iPhone, iPad и Android смартфони и таблети*3 да се превърнат във „втори екран”. Веднъж инсталирано на тези устройства, приложението ще позволи на потребителите, например да виждат карти на „втория екран” докато играят приключенски игри; да закупят PS4 заглавия, докато са навън и да ги даунлоуднат директно на конзолата у дома; да наблюдават играта на други геймъри от своите устройства.
Игра веднага
PS4 радикално намаля времето за старт на играта. Функцията “suspend mode” на PS4 поддържа системата в състояние на ниско потребление, като същевременно запазва игровата сесия. Времето, което сега е необходимо за стартиране на конзолата и зареждане на вече запазена игра ще остане в миналото. С PS4 геймърите просто трябва да натиснат бутона на захранването и да се върнат веднага отново на мястото, до което са стигнали. Освен това, докато играят игра, потребителите на PS4 могат да рестартират различни приложения, включително уеб браузъра.
PS4 също така дава възможност на игрите да бъдат изтегляни или актуализирани във фонов режим или дори докато конзолата е в stand-by режим. Системата отива още по-напред, като позволява цифровите заглавия да бъдат стартирани и играни дори по времето, когато те се изтеглят. Когато един играч закупи игра, PS4 сваля първоначално само една малка част от данните, така че геймърите да започнат да играят веднага, докато останалата част от играта се изтегля.
Персонализирано съдържание
На новото менюто на екрана на PS4, играчите ще виждат информация относно играта, която се споделя от приятелите им или да видят техния геймплей. Ще могат да получават препоръчана информация и съдържание, включително игри, телевизионни предавания и филми. Дългосрочната цел на PS4 е да се намали времето за изтегляне на цифрови заглавия на нула: ако системата знае достатъчно за един играч и да предскаже следващата игра, която те ще закупят, тази игра може да бъде заредена и готова да стартира още преди те дори да са щракнали върху бутона “купи”. PS4 ще продължава да обогатява преживяванията на потребителите, като отговаря по-пълно на техните потенциални нужди.
Игра в облака
Стартирала през ноември 2006 г., мрежовата услуга за потребителите на PlayStation – PlayStation Network, сега работи в 67 страни и региони*4 по целия свят, с общ брой на сваленото съдържание вече над 2,8 милиарда*5. В допълнение към различните игри, налични в PlayStation Store, потребителите на PS4 ще могат да се насладят на различни услуги, предлагани от PSN, като Music Unlimited – базираната на облак услуга за музикален абонамент и Video Unlimited за видео съдържание, както и различни услуги за разпространение на друго съдържание.
Чрез комбиниране на PlayStation Network с облачната технология на Gaikai Inc, SCE цели да направи възможно свободното тестване на различни игри. В бъдеще, когато един геймър вижда заглавие в PlayStation Store, което го заинтригува, те ще могат веднага да започнат да играят реална част от самата игра, а не е орязана версия. С Gaikai и PlayStation Store, геймърите ще бъде в състояние да изпробват различни игри и да закупят само тези, които наистина им харесват. PlayStation Network и облакът ще предложат допълнителни възможности на PlayStation геймърите. SCE проучва уникалните възможности на облачната технология с дългосрочната визия да направи достъпна за PS4 цялата библиотека от PlayStation заглавия, включително невероятния каталог от повече от 3000 PS3 заглавия*6 , който е без аналог в гейм индустрията.
От сега, до старта на новата конзола в края на 2013г. SCE ще продължи да обявява нови подробности за PS4 и за гамата нови игри от страна на различни разработчици и издателите, независимата гейминг общност игри и SCE Worldwide Studios, както и допълнителни подобрения на цялата екосистема на PlayStation.

*1 В зависимост от условията на мрежата и заглавията, потребителите може да нямат възможност да играят навън пълноценно.
*2 Освен игри, които изискват периферни устройства, като PlayStation 4 Eye.
*3 В зависимост от версията на операционната система и други условия, потребителите може да не могат да ползват това приложение.
*4 Към 31 декември 2012.
*5 Към 19 февруари 2013.
*6 Към 31 декември 2012, включително безплатните тестове.

За Sony Computer Entertainment Inc.
Признат като световен лидер и компания отговорна за развитието на потребителския компютърен гейминг, Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) създава, дистрибутира, разработва и маркетира PlayStation 2 (PS2 ) система за развлекателен гейминг, PSP (PlayStation Portable) портативна игрална система, PlayStation 3 (PS3 ) гейминг конзола и PlayStation Vita (PS Vita) портативна гейминг система. Още от създаването си през 1994, PlayStation революционализира сферата на домашното забавление. PS2 се установява като ядро на гейминга в домашни условия. PSP е портативна игрална система, чрез която потребителите могат да се насладят на 3D заглавия, видеа с висока резолюция и изпълнение, както и кристален стерео звук. PS3 е игрална компютърна система от ново поколение, съдържаща в себе си мощен Cell Broadband Engine и RSX процесор. PS Vita е най-иновативната портативна игрална система, която съчетава богат набор от възможности за гейминг и социално споделяне, в реално време. SCEI се стреми към разширяване на PlayStation платформите, чрез представянето на PlayStation Mobile. Компанията базирана в Токио, Япония, заедно с всички прилежащи компании Sony Computer Entertainment Америка LLC.и Sony Computer Entertainment Европа Ltd., и други филиали Sony Computer Entertainment Япония и Sony Computer Entertainment Азия разработват, създават, маркетират и дистрибутират хардуеър и софтуеър; управляват лицензиите с трети страни, за всяка една от прилежащите платформ, в съответните световни пазари.

Хардуер БГ


~ от Шефа
Предишната темаВърнете се в началотоСледващата тема
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите