fliper4o's forumotion


Моля регистрирайте се smiling

Share
Предишната темаGo downСледващата тема
avatar
fliper4o
Шеф
Bulgaria Male
Възраст : 23
Мнения : 219
http://fliper4o.forumotion.net/

32-bit Windows с 4GB RAM или повече

on Април 11th 2013, 16:51
На компютър с 4 GB RAM памет в прозореца System Properties и в прозореца System Information може да бъде докладван по-малък обем на RAM паметта отколкото очаквате. Този проблем се появява тъй като адресното пространство е ограничено до 4 GB при 32-битов хардуер. Паметта ноже да бъде преместена, за да освободи място за адресите на basic input/output system (BIOS) резервирани за хардуер. Поради тези ограничения Windows Vista неможе да достъпва памет с размер надвишаващ границата от 4 GB.

Решение: Отворете Command Prompt в административен режим и напишете BCDEdit /set pae ForceEnable и натиснете Enter.

Забележка: В някои документи Command Prompt в административен режим се нарича Elevated Command Prompt. За да отворите прозорец на elevated Command Prompt натиснете Start->>All Programs->>Accessories щракнете с десния бутон върху Command Prompt и натиснете Run as administrator.

Elevated Command Prompt
Забележете думата Administrator в името на прозореца.

Нормален прозорец на Command Prompt

Параметъра pae включва Physical Address Extension (PAE). При 32-битова версия на Windows PAE е спрян по подразбиране. PAE е система за адресиране която позволява на 32-битови системи да адресират повече от 4 GB RAM. PAE също поддържа няколко разширени системни и процесорни функции, като Data Execution Prevention (DEP; "No execute"), Non-Uniform Memory Architecture (NUMA) и hot-add memory. Така че PAE е използван и при компютри с по-малко от 4 GB RAM. PAE трябва да се поддържа от процесора.

На компютър, който поддържа хардуерно-включен Data Execution Prevention (DEP), PAE е автоматично включен когато DEP е включен и автоматично изключван когато спрете DEP. За да включите PAE когато DEP е изключен направете това:

Отворете Command Promps в административен режим и напишете BCDEdit /set nx AlwaysOff & BCDEdit /set pae ForceEnable и натиснете Enter.

в мрежата


~ от Шефа
Предишната темаВърнете се в началотоСледващата тема
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите